De nieuwe vinyl album van Ellie Goulding Delirium (Lp)

Ellie Goulding Delirium

‘Delirium’ is de opvolger van ‘Halcyon’, het album uit 2012 dat Goulding’s succes wereldwijd verankerde en in Nederland de gouden status behaalde. Het eerste voorproefje van het nieuwe album is de single ‘On My Mind’. ‘Delirium’ is het geluid van een artiest die floreert. Ellie Goulding: “A part of me views this album as an experiment – to make a big pop album. I made a conscious decision that I wanted it to be on another level.”

De Britse zangeres heeft een stormachtig aantal jaren achter de rug. Sinds ze in 2010 haar debuutalbum ‘Lights’ uitbracht, heeft Goulding wereldwijd meer dan twintig miljoen albums verkocht, had ze twee #1 albums in haar thuisland en won ze twee BRIT Awards. Het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Love Me Like You Do’ kwam in meer dan 70 landen op de eerste plaats in de hitlijsten terecht. Voor Goulding zelf was er geen twijfel over wat de volgende stap zou moeten zijn: het kon nog groter, beter en moediger. ‘Delirium’ is dan ook een groots album dat zijn internationale totstandkoming weerspiegelt.

Het werd opgenomen in Londen, in haar geboorteplaats Herefordshire, in Zweden en in Los Angeles. Goulding werkte samen met Max Martin, Greg Kurstin, Ryan Tedder van One Republic, Klas Ahlund en Guy Lawrence van Disclosure, evenals met haar vaste schrijfpartner Jim Eliot. Het eindresultaat is het meest bepalende album uit haar carrière, met zestien epische, euforische songs die tegelijkertijd intiem en persoonlijk aanvoelen.

De 16 nummers tellende release – de deluxe versie bevat 22 nieuwe nummers.Releasedatum: 06-11-2015 PRE-ORDER THE ALBUM ELLIE GOULDING DELIRIUM NOW

Nieuwe album Ellie Goulding Delirium