Helene Fischer | Weihnachten (Lp)

Helene Fischer | Weihnachten, brengt dubbelalbum vol Duitse en Engelstalige kerstklassiekers uit

 

De Duitse zangeres Helene Fischer brengt op vrijdag 13 november een dubbelalbum vol Duitse en Engelstalige kerstklassiekers uit. Op ‘Weihnachten’ werkt de populaire Fischer samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Eind oktober gaf Helene Fischer samen met het legendarische Britse symphonieorkest een bijzonder kerst-concert in de Weense Hofburg. Dit sfeervolle optreden wordt op 4 december uitgebracht als live-dvd ‘Weihnachten – Live aus der Hofburg Wien’.Met ‘Weihnachten’ kom je direct in de kerstsfeer.

Op het eerste plaat van het dubbelalbum staan Duitse kerstklassiekers als ‘O Tannenbaum’ en ‘Alle Jahre Wieder’. Op de andere lp zijn naast nummers als Bing Crosby’s ‘White Christmas’ en Chris Rea’s ‘Driving Home For Christmas’ ook bijzondere duetten te horen die Helene Fischer opnam. Zo is ze op ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ in duet te horen met Frank Sinatra, zingt ze ‘What Child Is This’ met operazanger Plácido Domingo en vertolkt ze de Wham-klassieker ‘Last Christmas’ met Ricky Martin. Helene Fischer en het Royal Philharmonic Orchestra namen ‘Weihnachten’ op in de Abbey Road Studio’s in Londen.Helene Fischer zegt over haar bijzondere kerstalbum het volgende: “I wanted to sing all of these beautiful Christmas songs myself, and it is great to have my own Christmas album. I can only hope that my fans enjoy the music as much as I do, and that I can help them have a Merry Christmas!”De 31-jarige Helene Fischer is een gevierde Duitse pop,- en schlagerzangeres.

Ze bracht in totaal zeven albums uit die bij onze Oosterburen zowel de gouden als de (dubbel) platina status kregen. Haar debuutalbum ‘Von Hier Bis Unendlich’ heeft anderhalf jaar in de Duitse albumlijst gestaan. Ook in Nederland boekte Helene Fischer succes met haar album ‘Fur Einen Tag’ dat op de hoogste positie in de de Nederlandse albumlijst heeft.