Foo Fighters | Saint Cecilia (EP)

Foo Fighters | Saint Cecilia EP

Eindelijk is nu ook de vinylversie van de Saint Cecilia Ep van Foo Fighters uitgekomen. De 5 track EP werd in een 11 dagen lange periode, tijdens de wereldtour die volgde op het uitbrengen van hun laatste album Sonic Highways, in oktober 2015 in Austin, Texas in het Hotel Saint Cecilia opgenomen. In eerste instantie uitgebracht als gratis digitaal bedankje voor de fans voor hun jarenlange support maar al snel daarna ook ter nagedachtenis aan de terroristische aanslag die plaatsvond in Parijs op 13 november. Met de slachtoffers die vielen tijdens het concert van Eagles Of Death Metal in muziektempel Bataclan in het bijzonder.

De 5 tracks tellende Saint Cecilia EP is een fijne aanvulling op het oeuvre van Foo Fighters. Het betreft songs die soms al in een andere versie als demo werden opgenomen. The Neverending Sigh dateert al van zo’n 20 jaar terug. Op de Saint Cecilia EP horen we op de A kant lekker vette classic rock in de sterke titeltrack, die zo slimme alt rock sound die al hun grote hits zo kenmerkt en duwt de band eens heerlijk zwaar door op Savior Breath. Een adembenemende volvette track die in z’n drive en power een eerbetoon aan Motörhead genoemd zou kunnen worden.
De B kant van de EP opent met de erg fraaie jazzy ballad Iron Rooster. Een song met een sterke hook en erg fijn gitaarwerk. Het al eerder genoemde The Neverending Sigh, een song zoals alleen Foo Fighters die lijken te kunnen maken met een Grohl vol op stoom, sluit de EP erg sterk af. (Al mag wegdraaien bij rocktracks natuurlijk eigenlijk helemaal niet meer gebeuren).