De vinyl album van Ben Liebrand | Iconic Groove Ltd (Lp)

Ben Liebrand | Iconic Groove

Het album bevat maar liefst 17 tracks waar al meteen opvalt dat er twee bestaande tracks op staan. ‘Dancer’ van Gino Soccio en ‘Don’t Stop’ van Geoff “K.I.D.” Bastow zijn ouwe discoplaten die een miniscule opfrisbeurt hebben gehad maar eigenlijk is het vreemd dat deze twee tracks op het album terecht zijn gekomen.

De overige tracks zijn wel van de hand van Ben Liebrand en vooral de eerste twee zijn heerlijk. ‘Weekend’ en ‘We Are The Night’ zouden zo op het album van, eerder genoemde Nile Rodgers, kunnen staan. Bij ‘Get On Up’ zijn de invloeden van Isaac Hayes duidelijk te horen met een knipoog naar ‘Shaft’. De toevoeging van Tony Scott op twee nummers is zowel een verrassende als een prettige afwisseling. Het typische jaren negentig geluid van de rapper gecombineerd met disco op ‘Discotheque’ zorgt voor een klein beetje pit op het album. Ook liefhebbers van dance komen aan hun trekken bij het geweldige voorlaatste nummer ‘Can You Hear Me’,


Door de samenwerkingen van Ben Liebrand met eerder genoemde artiesten en producers is ‘Iconic Groove’ een mooi afwisselend album geworden welke misschien geen top 40 hits zal voortbrengen maar zeker voor de liefhebbers van elektronische muziek een graag gedraaid album zal zijn op een zomerse dag. (7/10) (Sony Music Entertainment)

Ben Liebrand | Whe Are The Night HQ+