Over Vinyl50

Vinyl50 is bedacht door Peter Funcke en in samenwerking met Mariska Tuinier en Max Mollinger verder opgezet. Vinyl50 wordt gerealiseerd door professionele liefhebbers voor een almaar groter wordende groep liefhebbers, zowel jong als oud.

Doelstelling
De doelstelling van Vinyl50 is om wekelijks op de woensdag een onafhankelijk verkoopoverzicht te publiceren gebaseerd op alleen elpeeverkopen. Daarnaast wil Vinyl50 uitgroeien tot hét vinylplatform van Nederland, met een informerend en interactief karakter. Te verwachten zijn o.a. aankondigingen van nieuwe vinyl releases, vinyl besprekingen, columns et cetera.

“Digitale distributie en consumptie van muziek is anno 2014 niet meer weg te denken en is in beginsel gebaseerd op gemak, relatieve laagdrempeligheid en snelheid, maar kan nooit het enige vervoermiddel zijn. Vinyl in al haar aspecten (van productie tot consumptie) staat meer voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Duurzaamheid, niet alleen voor artiesten, maar ook voor aanpalende branches als vormgeving, fotografie & beeld, drukkerijen, vinylperserijen, distributeurs en (independent) platenlabels.

Daarnaast vinden wij het belevingselement van vinyl aanmerkelijk interessanter.

Wij hopen met deze album top 50 een bescheiden bijdrage te leveren aan de toenemende en spectaculaire groei van verkoop van vinyl in Nederland en derhalve www.vinyl50.nl  te laten uitgroeien tot een platform van belang.”