Barry Hay Flying V Formation | Barry Hay's Flying V Formation

0 Rating
21,95 €
In Stock
Unieke code: 8717931328562
Barry Hay Flying V Formation | Barry Hay's Flying V Formation (Lp)
 Terug naar: Vinyl-Platen

 Barry Hay Flying V Formation | Barry Hay's Flying V Formation (Lp)

 

Profiteer van gratis verzending vanaf 2 vinyl albums

Verzenden wereldwijd.

Wij accepteren Ideal, bankoverschrijving en PayPal.

Klantenservice telefoon 0598-627225.

Vinyl album van Barry Hay Flying V Formation met de titel Barry Hay's Flying V Formation (Lp)

Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten, is het op 13 mei dan zover: het debuutalbum van zijn Flying V Formation. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earring. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda's op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in.

Onder aanvoering van Barry Hay heeft de Flying V Formation de rauwe live-energie perfect weten te vangen op een coherent en onvervalst rock & roll album. Luister maar eens naar het openingsnummer Wait A Minute, waar direct de toon mee wordt gezet, of het heerlijk slepende I’m Not Drowning (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood), pure rocktracks als The Machine en Turn Around en het messcherpe Razorblade. Rustmomenten zijn er ook in de vorm van een cover van het Rickie Lee Jones nummer Circle In The Sand en het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk Beautiful Life. Om maar eens te onderstrepen dat Barry Hay’s Flying V Formation een echte live-band is, bevat de CD versie van het acht nummers tellende album als bonus de twee live-tracks Firewater (bekend in het origineel van Micheal Smotherman) en de Tom Waits cover Going Out West. Beiden zijn in oktober 2012 in het Paard van Troje in Den Haag opgenomen.

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: ‘De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! We are going to blow you away! Flying V Formation is in orbit!

Tracklist

1. Barry Hay Flying V Formation - Wait A Minute
2. Barry Hay Flying V Formation - I'M Not Drowning
3. Barry Hay Flying V Formation - Circle In The Sand
4. Barry Hay Flying V Formation - Make It Last Forever
5. Barry Hay Flying V Formation - The Machine
6. Barry Hay Flying V Formation - Razorblade
7. Barry Hay Flying V Formation - Turn Around
8. Barry Hay Flying V Formation - Beautiful Life

Productinformatie

Barry Hay Flying V Formation | Barry Hay's Flying V Formation (Lp)
Uitgever V2
Artiest(en) Barry Hay's Flying V Formation, Barry Hay
Uitvoering LP, 1 plaat
EAN 8717931328562
Je vindt dit artikel in
Categorieën: Pop / Rock & Alternative

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.