Jimi Hendrix Both Sides Of The Sky

0 Rating
27,95 €
In Stock
Unieke code: 0190758142012

Jimi Hendrix Both Sides Of The Sky Lp

 Terug naar: Vinyl-Platen

Profiteer van gratis verzending vanaf 2 albums

Verzenden wereldwijd.

Wij accepteren Ideal, bankoverschrijving en PayPal.

Klantenservice telefoon 0598-627225.

Over de lp Jimi Hendrix Both Sides Of The Sky Lp

Jimi Hendrix Both Sides Of The Sky Lp. Dit nieuwe Jimi Hendrix album Both Sides of the Sky bevat 13 studio opnames uit de periode 1968-1970. 10 tracks zijn nooit eerder uitgebracht.

Both Sides of the Sky is het derde en laatste deel in een trilogie die de beste en belangrijkste onuitgebrachte studio opnames van Hendrix bevat, waarvan Valleys of Neptune (2010) en People, Hell & Angels (2013) ook deel uitmaken.

Veel van de tracks op Both Sides of the Sky zijn gespeeld met het trio dat later bekend werd als Band of Gypsys, met Jimi op gitaar, Buddy Miles op drum en Billy Cox op bas. Op 22 april 1969, wat hun eerste sessie samen zou worden, ging de band back-to-basics naar de delta blues met een nog nooit eerder uitgebrachte uptempo versie van Muddy Waters’ “Mannish Boy”. Het tweede nummer, “Lover Man” was een favoriete original van Hendrix en hij was voornemens om een ultieme versie op te nemen, iets dat met The Experience nooit was gelukt.

Op de uit april 1969 stammende opname van “Hear My Train A Comin” zijn Experience drummer Mitch Michell en bassist Noel Redding te horen, waarna voorheen nooit eerder uitgebrachte versies van “Stepping Stone”, “Jungle”, “Cherokee Mist” (met Hendrix op gitaar en sitar) en een opname van “Sweet Angel” uit januari 1968.

Ook zijn gastbijdragen te horen van Stephen Stills op de Joni Mitchell song “Woodstock”, die maanden eerder is opgenomen dan het uitkomen van de bekende versie van Crosby, Stills, Nash & Young. Stills heeft ook de song “$20 Fine” aangedragen, met Hendrix op meerdere gitaren, Mitch Michell op drums, Stills op orgel en zang en Buddy Miles Express lid Duane Hitchings op piano.

Voor een nooit eerder gehoorde volledige versie van Guitar Slim’s cover “Things I Used To Do” teamt Hendrix op met Johnny Winter op gitaar, Billy Cox op bas en CSN&Y drummer Dallas Taylor. Op “Georgia Blues” is Curtis Knight & The Squires oudgediende Lonnie Youngblood op zang en saxofoon te horen.

Tracklist Plaat 1
1. Jimi Hendrix - Mannish Boy
2. Jimi Hendrix - Lover Man
3. Jimi Hendrix - Hear My Train a Comin'
4. Jimi Hendrix - Stepping Stone
5. Jimi Hendrix & Stephen Stills - $20 Fine
6. Jimi Hendrix - Power of Soul
7. Jungle
Tracklist Plaat 2
1. Jimi Hendrix - Things I Used to Do
2. Jimi Hendrix & Lonnie Youngblood - Georgia Blues
3. Jimi Hendrix - Sweet Angel
4. Jimi Hendrix & Stephen Stills - Woodstock
5. Jimi Hendrix & Jimi Hendrix - Send My Love to Linda
6.  Jimi Hendrix - Cherokee Mist

 

Productspecificaties
Artiest(en) Jimi Hendrix
Releasedatum 09 maart 2018
Label Legacy Recordings
EAN 0190758142012
LP (VINYL)
Aantal stuks in verpakking 2 platen
Aantal tracks 13
Speelduur 65:43
Je vindt dit artikel in
Categorieën  Pop Rock Muziek

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.