K's Choice | Phantom Cowboy -Lp Cd-

0 Rating
24,95 €
In Stock
Unieke code: 0888430379015
K's Choice | Phantom Cowboy -Lp Cd-
 Terug naar: Vinyl-Platen

Ks Choice | Phantom Cowboy -Lp Cd-

The Phantom Cowboy is zonder enige twijfel de meest heavy plaat die Sarah en Gert Bettens in hun carrière hebben opgenomen. Een rockalbum pur sang.

Voor de eerste keer in hun muzikale loopbaan besloten broer en zus om samen een album te schrijven. Terwijl ze vroeger elk apart nieuwe nummers neerpenden, vloog Gert nu naar Tennessee en Sarah naar Kapellen om tijdens twee intensieve schrijfsessies samen 11 nieuwe songs vorm te geven.

Het geheel werd geproduced door Alain Johannes, zeker geen onbekende naam voor al wie de alternatieve en stoner rock uit Californië een warm hart toedraagt. Johannes, trouwe kompaan van Dave Grohl, alsook live muzikant bij Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures, tekende als producer en engineer ook al voor tal van gevestigde waarden zoals Mark Lanegan, Live, Arctic Monkeys, en ga zo maar door.

“Werken met Alain was in ieder opzicht wat we hadden gehoopt en zelfs nog veel meer”, zegt Sarah. “Gert en ik hadden de productie voor eigen rekening kunnen nemen, maar we zochten naar een meerwaarde want na een akoestische plaat en een soundtrack, was het opnieuw tijd om weer te rocken als vanouds”.

“Werken met Alain was niet alleen verrijkend, alles liep ook zo gemakkelijk”, aldus Gert. Je helden ontmoeten valt doorgaans tegen, wordt wel eens gezegd, maar Alain was voor ons zeker de uitzondering op deze regel. Rot van ervaring - we geven toe bij de aanvang zelfs een beetje nerveus te zijn geweest - maar op geen enkel moment autoritair. Altijd open voor dialoog en suggesties. Het waren waarschijnlijk de vlotste albumopnames uit onze carrière. Voor de eerste keer in de geschiedenis van K’s Choice hadden we zelfs een dag over in de studio”!

The Phantom Cowboy is het zevende studio album van K s Choice dat in één week tijd zo goed als live werd opgenomen in Sarah en Gert’s favoriete studio in Asheville, North Carolina, met de medewerking van bandleden Tom Lodewyckx aan de gitaar, Wim Van Der Westen op drums, Bart Van Lierde aan de bas en oudgediende Reinout Swinnen aan de toetsen. Het is een no-nonsense album geworden, rechttoe rechtaan, en om Sarah nogmaals te citeren: “Het is een cliché zo groot als een huis, maar dit is zonder enige twijfel ons beste album”.

Track,h1list Plaat 1

1. As Rock and Roll As It Gets

2. Woman

3. Perfect Scar

4. Private Revolution

5. We Are the Universe

6. The Phantom Cowboy

7. Bag Full of Concrete

8. Come Alive

9. Gimme Real

10. Down

11. I Was Wrong About Everything

Tracklist Plaat 2

1. As Rock and Roll As It Gets

2. Woman

3. Perfect Scar

4. Private Revolution

5. We Are the Universe

6. The Phantom Cowboy

7. Bag Full of Concrete

8. Come Alive

9. Gimme Real

10. Down

11. I Was Wrong About Everything

Productinformatie

K's Choice | Phantom Cowboy -Lp Cd-

Uitgever Wallaby

Artiest(en) K S Choice

Uitvoering LP, 2 platen

Releasedatum 24 april 2015

EAN 0888430379015

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Pop

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.