Blaudzun | Up Coloured Vinyl

0 Rating
27,95 €
In Stock
Unieke code: 8717931329668

Blaudzun | Up Coloured Vinyl Lp

Vinyl Album Blaudzun | Up Coloured Vinyl Lp. Up is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden.
 Terug naar: Langspeelplaten

Profiteer van gratis verzending vanaf 2 albums

Verzenden wereldwijd.

Wij accepteren Ideal, bankoverschrijving en PayPal.

Klantenservice telefoon 0598-627225.

Over de Vinyl Album Blaudzun | Up Coloured Vinyl Lp

Vinyl Album Blaudzun | Up Coloured Vinyl Lp. Up is het derde deel in de Jupiter-reeks waar Blaudzun sinds het najaar van 2016 mee naar buiten is getreden. Het is een volwaardige plaat die niet zonder de eerste twee delen had kunnen bestaan. Of zoals Johannes Sigmond het zegt: ‘Als ik het vergelijk met een schilderij is _UP_ het middendeel en zijn de andere twee de zijpanelen. Jupiter part 1 en 2 lijken haast studies om te erachter te komen wat ik echt wilde maken.’ Want naast het slot van het drieluik is _UP_ ook een duidelijke afwijking van het oorspronkelijke idee. Johannes: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik van iets rijpere wijn houd. Niet van de eerste oogst.’

Jupiter was nodig. Blaudzun had grote successen beleefd met Heavy Flowers (2012) en Promises Of No Man’s Land (2014). Vanuit precies hetzelfde palet blijven schilderen was geen optie. De drang bestond om te werken zonder vooropgezet plan. Het was bedenken, schrijven, opnemen, onmiddellijk uitbrengen en vaak gelijktijdig touren. Het verlangen om een drieluik te maken, leefde al langer. Johannes: ‘Wat eruit kwam, dat was het. De enige begrenzing waren de drie delen, waarin ik op zoek ging naar wat het precies moest worden.’ De nummers op Jupiter Part 1 leunden op één thema, als een dancetrack bijna. Sexy en dansbaar. Dat werd ook meegenomen op Jupiter Part 2, al was er al meer ruimte voor het sterke liedje waar Blaudzun een patent op heeft. Waarna de zanger er achter kwam dat het toch anders moest. Of eigenlijk, dat best veel anders moest. Dat is te horen is op _UP_.

Vergeleken met het volle, archaïsche geluid van platen als Heavy Flowers en Promises Of No Man’s Land is _UP_ lichter. Wat minder topzwaar. De manier van spelen tijdens zijn Jupiter-tournees en de recente theaterconcerten heeft er een rol in gespeeld. Blaudzun heeft geleerd rust toe te laten. De nummers van _UP_ zijn stuk voor stuk geschreven op de piano, zodat de basis van het liedje klopt: een sterke melodie, focus op de zang.

_UP_ had zonder Jupiter part 1 en 2 niet kunnen bestaan maar het is ook een heruitvinding van wat Blaudzun was.

 

Tracklist Plaat

1. HEY NOW
2. CIRCLES
3. JUNO
4. ISLANDS
5. ONE WAY TICKET
6. GHOSTS
7. BREATHE
8. EVERYSTEP
9. Blaudzun - EASYCOME ON
10. Blaudzun - SUN WILL CATCH
11. Blaudzun - JUPITER III
12. Blaudzun - GHOSTS PM

Productspecificaties
Artiest(en) Blaudzun
Releasedatum 06 april 2018
Label V2
EAN 8717931329668
LP (VINYL)
Editie Coloured Vinyl
Aantal stuks in verpakking 1 plaat
Speelduur 43:55
Taal Engels
Je vindt dit artikel in
Categorieën Muziek Pop

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen