Disclosure | Caracal

0 Rating
29,95 €
Out of Stock
Unieke code: 0602547437471
Disclosure | Caracal (Lp)
 Terug naar: Dance Muziek

Vinyl plaat van Disclosure met de titel Caracal (Lp)

Waar op het debuutalbum ‘Settle’ gebruik werd gemaakt van vocale samples en bijdragen van beginnende artiesten, stonden de collega’s ditmaal in de rij om met Disclosure te kunnen werken. “We wilden graag samen met en voor zo veel mogelijk verschillende vocalisten schrijven. Als je de kans krijgt om met waanzinnige mensen te kunnen werken, wil je daar het maximale uit halen”, aldus Howard Lawrence. “Dus staan er geen instrumentale tracks op ‘Caracal’ en ligt de nadruk op echte composities” De namen van Lion Babe, Nao, Kwabs, Gregory Porter en natuurlijk Sam Smith sijpelden eerder al naar buiten. Inmiddels is de volledige line-up bekend gemaakt van het 13 tracks tellende album worden. Naast genoemde artiesten doen ook gevestigde namen als The Weeknd, Miguel en Lorde mee. Daarnaast is er ruimte voor getalenteerde nieuwkomers als Jordan Rakei en Brendan Reilly. De muzikale samenwerkingen sluiten naadloos aan op de tracks ‘Jaded’, ‘Echoes’ en ‘Molocules’, die volledig uit de koker van Howard Lawrence zelf komen.

Op ‘Caracal’ zet het Disclosure-duo zichzelf neer als liedjesschrijvers. “We voelen ons op dit punt in onze carrière een echte band. Dus in plaats van de focus te leggen op tracks voor de clubs, wilden we voor we de komende twee jaar op tournee gaan met een solide verzameling werk naar buiten treden”, aldus Howard. “We zijn echt een albumband.”

In dit nieuwe werk zit meer dan ooit een diepere laag. “Dat zit niet alleen in muzikaliteit”, aldus het duo. “Dat zit in het ambacht van het componeren van liedjes. Dit is werk dat je als het moet ook alleen op een piano kan spelen.” Het maakt dat de algehele toon iets rustiger is. “Binnen de dance en de elektronische muziek, gaat het in veel gevallen om de BPM. Als Disclosure willen we bekend komen te staan om ons eigen geluid, zodoende schieten we op dit album door een verscheidenheid aan tempo’s en genres heen”, aldus Guy. “De focus ligt voor dat overkoepelende eigen geluid op de mix en in de productie.”

Tracklist Plaat 1

1. Disclosure - Nocturnal

2. Disclosure - Omen

3. Disclosure - Holding On

4. Disclosure - Hourglass

5. Disclosure - Willing & Able

6. Disclosure - Magnets

7. Disclosure - Jaded

Tracklist Plaat 1

1. Disclosure - Good Intentions

2. Disclosure - Superego

3. Disclosure - Echoes

4. Disclosure - Masterpiece

5. Disclosure - Molecules

6. Disclosure - Moving Mountains

7. Disclosure - Bang That

8. Disclosure - Afterthought

Productinformatie

Disclosure | Caracal

Uitgever Int.Uk Univ

Artiest(en) Disclosure

Uitvoering LP, 2 platen, Speelduur: 33:57

Oorspronkelijke release 2015-09-25

Verpakking DigiPack

Releasedatum 25 september 2015

EAN 0602547437471

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Dance

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen