Editors | In Dream (Lp)

0 Rating
28,95 €
Out of Stock
Unieke code: 5414939925641
Editors | In Dream (Lp)
 Terug naar: Langspeelplaten

Vinyl plaat van Editors met de titel In Dream (Lp)

Afgelopen april dook er vanuit het niets een nieuw nummer van Editors op. Het nummer ‘No Harm’ stond als hidden track op een Play It Again Sam label sampler en werd als eerste ontdekt door een Nederlander. Na ‘No Harm’ kwam Editors met nog een extra voorproefje in de vorm van de zeven minuten durende nummer ‘Marching Orders’. Vandaag maakt de band bekend dat op 2 oktober het vijfde studioalbum, genaamd ‘In Dream’, zal uitkomen. Op 4, 5 en 6 november staat Editors in Heineken Music Hall in Amsterdam. Alleen voor de show op 6 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Het album is opgenomen in Crear in de Schotse Hooglanden en gemixt in Londen door Alan Moulder. Het is het eerste album waar de ‘nieuwe’ bandleden Justin Lockey en Elliot Williams op meedoen. Na twee jaar intensief touren over de hele wereld, gebruikte het vijftal het nieuwe album om de Editors sound te verbreden. Langzaamaan lieten ze de rocksound van het album ‘The Weight of Your Love’ los en experimenteerden ze weer meer met de electronische kant waar het album ‘In this Light And On This Evening’ weer meer voor stond. De bedoeling van de band was om naar Crear te gaan om zich te terug te trekken, nieuwe nummers te gaan schrijven en wellicht wat demo’s op te nemen. Echter, de sessies waren zo inspiratievol en de sfeer van de huiskamerachtige studio met uitzicht op de Atlantische Oceaan zorgde ervoor dat de band het album meteen kon opnemen.

Het nieuwe album is er eentje waar samenwerking, ook buiten de band, centraal staat. Het is het eerste Editors album waar een gastvocalist op meedoet. Slowdive’s Rachel Goswell is namelijk te horen op de nummers ‘Ocean Of Night’, ‘The Law’ en ‘At All Costs’. Hoewel de band zelf het album produceerde, kreeg mixer Alan Moulder de complete creatieve vrijheid om de nummers te mixen zonder bemoeienis van de band. Ook kreeg de in Nederland residerende visueel kunstenaar Rahi Rezvani carte blanche voor de foto’s en video’s van het album.

‘In Dream’ wordt uitgebracht als Download, LP, CD en Deluxe 2CD op 2 oktober 2015.

Tracklist

1. Editors - No Harm

2. Editors - Ocean Of Night

3. Editors - Forgiveness

4. Editors - Salvation

5. Editors - Life Is A Fear

6. Editors - The Law

7. Editors - Our Love

8. Editors - All The Kings

9. Editors - At All Cost

10. Editors - Marching Orders

Productinformatie

Editors | In Dream (Lp)

Uitgever Labels P (Pias) Recordin

Artiest(en) Editors

Uitvoering LP, 1 plaat

Oorspronkelijke release 2015-10-28

Releasedatum 02 oktober 2015

EAN 5414939925641

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Pop / Rock & Alternative

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen