Gospel Sessions | Gospel Sessions Vol.1 (Lp)

0 Rating
21,95 €
Out of Stock
Unieke code: 8714374963985
Gospel Sessions | Gospel Sessions Vol.1 (Lp)
 Terug naar: Gospel

Wat zou er gebeuren als we de Gospel uit elkaar zouden halen?” vroegen Onno Smit en Paul Willemsen (beide oa Beans & Fatback) zich af. Met andere woorden, hoe brengen we de Gospel weer terug naar de katoenvelden, waar de Gospel ontstaan is. Weg met de Halleluja brullende bombastische koren, orgels en aanverwanten en terug naar de ritmische muziek die de slaven meebrachten uit Afrika.

In hun zoektocht stuitte de mannen op de van oorsprong Amerikaanse zangeres Michelle David. Geboren in North Carolina, opgegroeid in New York maar tegenwoordig residerend in Amsterdam was deze soulzangeres in eerste instantie verre van enthousiast voor dit concept. Ze zong namelijk al vanaf haar 4e jaar in de kerk en Gospelbands en wilde juist afstand van de Gospel en dat “over laten aan hen die gebrand waren om zielen te redden”.

Maar na een paar goede gesprekken en proefsessies werd haar de bedoeling duidelijk en stemde ze in om het album in te zingen. Dus werd er een dag afgesproken om de studio in te duiken om de uiteindelijk 9 nummers live op te nemen. En het resultaat mag er wezen. De kunst van het weg laten is op dit ‘naked Gospel’ album meer dan gelukt. Eén gitaarrif van of Onno of Paul, ruwe onontwikkelde percussie ritmes van Toon Oomen (ook Beans & Fatback) met een minimum aan handgeklap en een prachtig zuiver stemgeluid van Michelle nemen je mee op een ontdekkingsreis door de Gospel. Van de Carabbean (There’s A Light) tot Mali (Made It Over), van New Oreans (I Want To Know) tot de Mississippi Delta (Can’t No Grave) dit album neemt je mee naar alle facetten van de Gospel.

The Gospel Sessions Vol.1 is een mooi eerbetoon geworden aan de traditionele muziek zoals de slaven deze hebben meegenomen uit Afrika en speelden op de katoenplantages. De titel doet vermoeden dat we op een vervolg kunnen rekenen. Ik zeg nu al: “laat maar komen!”

Tracklist

1. Need Your Help

2. By And By

3. Do Not Pass Me By

4. There’s A Light

5. Can’t No Grave

6. Made It Over

7. I Want To Know

8. Where I’m Going

9. He Chose Me

Productinformatie

Uitgever Excelsior

Artiest(en) Gospel Sessions

Uitvoering LP, 2 platen

Releasedatum 02 maart 2015

EAN 8714374963985

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Gospel

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Log alstublieft in voor het schrijven van een recensie Inloggen