Roosbeef | Kalf (Lp)

0 Rating
19,95 €
Out of Stock
Unieke code: 8713606911992
Roosbeef | Kalf Vinyl Album (Lp)
 Terug naar: Vinyl-Platen

Roosbeef | Kalf Vinyl Album (Lp)

TUSSEN KALF EN BEEF

‘Roosbeef’ zo doopt de zestienjarige Nederlandse Roos Rebergen haar fonkelnieuwe band. We schrijven 2005, het jaar waarin Roos voor het eerst van zich laat horen in de Grote Prijs van Nederland. Ze schiet er prompt de hoofdvogel af in de categorie singer/songwriter.

Een aanloopje was dat slechts, naar het voldragen debuutalbum met de welluidende titel: ‘Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten’. Hoewel er geen officiële singles uit het album worden getrokken, schopt het openingsnummer ‘Onder Invloed’ het tot radiohitje in Nederland.

In 2009 maakt Roos Rebergen met Torre Florim (De Staat) ‘De Speeldoos’. Zes bloedeerlijke liedjes waarvan de verrassende teksten geschreven zijn door de mensen met een verstandelijke handicap van zorginstelling Dichterbij. Na een rits opzwepende optredens en een ontwapenende passage in De Wereld Draait Door, krijgt deze mooie samenwerking een vervolg in 2013 met ‘De Tweede Speeldoos’.

Ondertussen verschuift tijdens het schrijf- en repetitieproces van het tweede Roosbeef album ‘Omdat ik dat wil’ een en ander in de gelederen van de groep. Tijdens de tournee van ‘Ze willen je hond wel aaien...’ herkent Roos in Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal een West-Vlaamse compagnon de route en muzikale evenknie. Wannes sluit net zoals de eerder als gast genodigde Tom Pintens aan bij Roosbeef.
Mede door de genoemde personeelswissels is Roosbeef inmiddels een half Nederlandse/half Vlaamse band geworden. De nummers ‘Twijfelaar’, ‘Nachtauto’ en ‘Iets Teveel Wij(N)’ zijn nu ook in Vlaanderen meermaals op Radio 1 te horen.

Tracklist

1. Amerika

2. Controleer mij

3. Ik wil je dragen

4. Kalf

5. Raak mij aan

6. We hebben alles

7. Gedachten

8. Modemeisjes

9. De schelde

10. Und man liebt so viel

11. Over de 18

12. Voor colin

Productinformatie

Roosbeef | Kalf (Lp)
Uitgever Rtbe M-R M.A.R.S. Music

Artiest(en) Roosbeef

Uitvoering LP, 1 plaat

Releasedatum 13 maart 2015

EAN 8713606911992

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Pop

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.