Saybia | No Sound From The Outside

0 Rating
20,95 €
In Stock
Unieke code: 8717931327589
Saybia | No Sound From The Outside (Lp)
 Terug naar: Vinyl-Platen

Vinyl plaat van Saybia met de titel No Sound From The Outside

Na een stilte van acht jaar is Saybia terug met de release No Sound From The Outside. Saybia breekt in 2002 in thuisland Denemarken door met de single The Day After Tomorrow, afkomstig van het debuut The Second You Sleep. Door het succes van de single stijgt het album naar de top van de Deense albumlijst en een reeks uitverkochte concerten in binnen- en buitenland volgt. Het tweede album These Are The Days, waarvoor fotograaf Anton Corbijn de iconische albumcover schoot en dat door Tchad Blake werd gemixt in de Real World Studios, verschijnt in 2004.

De singles I Surrender en Brilliant Sky worden wereldwijd door veel radiostations opgepikt. Het internationale succes van de band blijft groeien en in de jaren daarna speelt Saybia op bijna alle festivals, waaronder in ons land op Lowlands, Pinkpop en Paaspop. Een aantal maanden na het verschijnen van het derde album Eyes On The Highway in 2007 slaat het noodlot toe als de vriendin van zanger Søren Huss bij een auto-ongeluk om het leven komt. Een zeer moeilijke periode breekt aan. Dit in combinatie met het nonstop touren in de jaren daarvoor leidt ertoe dat de band besluit een stap terug te doen en last in 2008 een pauze in. Søren brengt nog wel twee soloalbums uit en werkt ondertussen met bassist Jeppe Knudsen aan nieuwe nummers.

Als er genoeg nieuw materiaal is geschreven, sluiten de overige bandleden aan en ontstaan er serieuze plannen voor een nieuw album. Tijdens dit proces verlaat gitarist Sebastian Sandstrom de band en wordt opgevolgd door Kasper Rasmussen, al jarenlang een goede vriend van de band. No Sound From The Outside werd in 2014 en de eerste paar maanden van 2015 opgenomen in Los Angeles en Kopenhagen.

Tracklist

1. Saybia - Airplanes And Submarines

2. Saybia - No Sound From The Outside

3. Saybia - Black Hole

4. Saybia - Hollow Is Your Promise

5. Saybia - One Minute Man

6. Saybia - Ominous Mystery

7. Saybia - It'S About Time

8. Saybia - Down

9. Saybia - It'S Been Way Too Long

10. Saybia - Paralyzed

11. Saybia - I'M Still Waiting

Productinformatie

Saybia | No Sound From The Outside (Lp)

Uitgever V2

Artiest(en) Saybia

Uitvoering LP, 2 platen

Releasedatum 02 oktober 2015

EAN 8717931327589

Je vindt dit artikel in

Categorieën: Pop / Rock & Alternative

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.