Sputnik 9 | Sputnik 9

0 Rating
24,95 €
In Stock
Unieke code: 190394875336
Sputnik 9 | Sputnik 9 (Lp)
 Terug naar: Vinyl-Platen

 Sputnik 9 | Sputnik 9 (Lp)

Album met de titel Sputnik 9 van Sputnik 9

 

Profiteer van gratis verzending vanaf 2 vinyl albums

Verzenden wereldwijd.

Wij accepteren Ideal, bankoverschrijving en PayPal.

Klantenservice telefoon 0598-627225.

Vinyl album van Sputnik 9 met de titel Sputnik 9 (Lp)

Sputnik 9 | Sputnik 9 (Lp)

Sputnik 9 is het muziekproject van de Tilburgse muikant/technicus Lars Spijkervet (Automatic Sam) en Eindhovense drummer/grafisch vormgever Wouter van Uden. Negen maanden lang ontvingen de twee heren muzikanten van uiteenlopende bands als De Staat, Bells of Youth en Shaking Godspeed. Alle negen samenwerkingen zijn gebundeld op een exclusieve 2LP, die op 8 december uitkomt als Every Day Is Record Store Day – exclusive.

Dood aan de hokjesgeest. Dat is de gedachte achter het muzikale experiment van de initatiefnemers van Sputnik 9. Negen maanden lang, elke maand een single met live video uitbrengen met steeds een andere groep muzikanten uit Nederland. In totaal werkten de initiatiefnemers, samen met 29 andere muzikanten, in 9 verschillende sessie van 2 dagen, waarin steeds 2 nieuwe songs/stukken werden geschreven en opgenomen. Elke maand werd er aan het einde van de maand een live gespeelde single uitgebracht vergezeld van video. De in totaal 19 geschreven songs, plus één bonus track die tijdens de try-out van het project gemaakt is, komen op 8 december a.s. uit op een verzamel album (2x 180g vinyl) met prachtig artwork van Wouter van Uden.

Kruisbestuiving “In de hiphop scene zijn dergelijke kruisbestuivingen heel gangbaar, maar in de alternatieve rockscene in Nederland helemaal niet. Hoog tijd dus voor dit project, want Nederland heeft meer dan genoeg te bieden op dit vlak om minstens net zo’n goed artistiek resultaat te behalen”, aldus Lars Spijkrvet.

Aan deelnemers geen gebrek. Leden van o.a. De Staat, Jungle By Night, DeWolff en Birth Of Joy zijn te horen op het unieke concept, gebaseerd op de Amerikaanse ‘Desert Sessions’ van Queens Of The Stone Age frontman Josh Homme. Spijkervet en van Uden gaan nog een stap verder en brengen live video’s, artwork en een verzamelalbum uit.

Tracklist Plaat 1

1. Out of Grace
2. Je Karma
3. Motorway Jamboree
4. Feels Good to Me
5. O E A
6. Kiss My Apocalypse
7. My Way
8. Get By
9. Gary Reed
10. Beautiful Lie

Tracklist Plaat 2

1. Only Fools
2. It Wasn't My Plan
3. The Phantom
4. Going Too Fast
5. Heist
6. In My Head
7. Let It Go
8. Sun Is Over
9. Dans in Een Plas
10. Medicine Man

Productinformatie

Sputnik 9 | Sputnik 9 (Lp)
Uitgever Airmusic
Artiest(en) Sputnik 9
Uitvoering LP, 2 platen
Releasedatum 08 december 2016
EAN 190394875336
Je vindt dit artikel in
Categorieën: Pop / Rock & Alternative

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.